Сутра почињу „Госпојинске свечаности“

0
623

Отварањем изложбе слика ликовне колоније Удружења љубитеља умјетности „Уљуп“ на Палама сутра почиње манифестација „Госпојинске свечаности“, организоавна поводом Дана општине – Успења Пресвете Богородице.

Отварање изложбе је планирано за 18.00 часова у Културном центру Пале, саопштено је из општинске управе.

У недјељу, 19. августа, у 17.00 часова биће одржан ски-ролер куп „Пале 2018“, а у понедјељак, 20. августа, у Културном центру Пале чланови Студентског позоришта из ове општине извешће представу „Вечерас Нушић прича“.

За уторак, 21. август, планирано је отварање кошаркашког турнира „Пале 2018“ у Спортско-пословном центру „Пеки“, док ће у сриједу, 22. августа, чланови Студентског позоришта Пале извешће кабаре „Скадарлијска ноћ“.

Фестивал фруле и фолклора „Пале 2018“ биће отворен 23. августа у Културном центру Пале.

У петак, 24. августа, у 12.00 часова планирано је отварање „Пикси куп“-а на спортским теренима хотела „Бистрица“, а у 19.00 часова је отварање Меморијалног кошаркашког турнира „Богдан Боћа Лучић“ на спортском терену „Станица“ на Палама.

За суботу, 25. август, у 09.00 часова испред центра „Пеки“ најавњен је старт Бициклистичке туре „Јахорина 2018“, у 12.00 часова турнир у женској одбојци „Пале 2018“.

Истог дана, у 19.00 часова, најављен је дефиле културно-умјетничких друштава, а у 20.00 часова Фестивал фруле и фолклора „Пале 2018“.

Програмом „Госпојинских свечаности“ предвиђено је да у недјељу, 26. августа, буду одржани Дани меда и љекобиља, завршница турнира у женској одбојци, а у вечерњим часовима Милан Димић ће извести монодраму „Има нека тајна веза“ посвећена Душку Трифуновићу.

Свечана сједница Скупштине општине Пале биће одржана у понедјељак, 27. августа, у 19.00 часова, након чега ће наступити групе „Катера” и „Амадеус бенд“.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена Архијерејска литургија у цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен обиљежју.

У 12.00 часова је планирано ломљене славског колача и ручак у салону „Станишић“, а у вечерњим часовима планиран је концерт групе „Рибља чорба“.

Госпојинске свечаности се завршавају 29. августа концертом Културно-умјетничког друштва „Младост“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here