Студентски центар Пале: За изградњу трећег објекта два милиона КМ

0
122

Студентски центар Пале требало би да до академске 2019/2020. године добије и трећи објекат, а процијењена вриједност трошкова изградње је око два милиона КМ, речено је Срни у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Трошкови изградње објекта процијењени су на основу идејног архитектонског рјешења грађевинске фирме „Сантинг“ са Пала.

У Министарству су навели да ће дио новца бити обезбијеђен од властитих средстава Студентског центра Пале, а дио од средстава реализованих продајом хотела „Шатор“ на Јахорини.

У ресорном министарству додају да је процес продаје хотела, с циљем проширења капацитета Студентског центра, започет и да је припремљена сва документација неопходна за почетак процедуре.

– Куповина земљишта и изградња трећег објекта је планирана како би се смјестили сви садржаји који тренутно недостају у овом студентском центру, а то су читаоница са библиотеком и ТВ салом, простор за одржавање спортских и културних садржаја, те интернет сала, магацински простор и просторије за смјештај администрације – рекли су у ресорном министарству.

Према подацима Министарства, капацитет новог простора је око 1.287 метара квадратних, а преласком канцеларија у нови објекат ослободиће се 20 соба у постојећем објекту, које ће бити искориштене за смјештај студената.

Студентски центар Пале установа је студентског стандарда и располаже са два објекта смјештајног капацитета од 550 лежајева.

– Да би ова установа могла да обавља дјелатност студентског стандарда, мора да испуњава све просторне, материјално-техничке и кадровске услове прописане Уредбом о условима за оснивање и почетак рада установе студентског стандарда и о поступку за утврђивање испуњености услова“, напоменули су у ресорном министарству.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 × two =