СНСД – подијељени уџбеници и пакети вишечланим породицама и социјално угроженима

На Палама је данас, у организацији Актива жена Општинског одбора СНСД-а, уручено 20 пакета школског прибора и уџбеника вишечланим продицама и 15 пакета хуманитарне помоћи социјално угроженим становницима ове локалне заједнице.

Потпредсједник Актива жена СНСД-а за Изборну јединицу осам Сања Ковачевић рекла је новинарима да овај актив редовно спроводи хуманитарне акције за помоћ вишечланим породицама, социјално угроженим или особама са посебним потребама.

Она је подсјетила да Влада Српске посредством Министарства просвјете и културе од 2007. године обезбјеђује бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда, а ове године биће подијељено око 20.000 бесплатних уџбеника.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале Бошко Југовић изразио је задовољство чињеницом да овај одбор може помоћи вишечланим породицама са троје и више дјеце којима недостају уџбеници и захвалио локалним привредницима који су донирали пакете социјално угроженима.

„Част нам је и задовољство што можемо помоћи јер су дјеца наше богатство. Надамо се да ће нам се придружити сви људи добре воље који су у могућност да помогну. Такође, захваљујући помоћи одређеним приватним предузећима данас су подијељени пакети. То су пакети за једнократну помоћ породицама које су лошег имовинског стања“, навео је Југовић.

Југовић је изразио наду да ће у будућности оваквих ситуација бити што мање, те нагласио да ће путем разних програма настојати да помогну становништву Пала.

Угледни привредник са Пала Љубомир Мрда каже да му је велико задовољство што може да учествује у хуманитарним акцијама, поготово у онима које се односе на породице са троје или више дјеце, социјално угроженима, болеснима.

Он је апеловао на суграђане да се укључе у овакве акције, истичући да ће их то учинити срећним.

 

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име