„Слободна Република“: Мектић одобрио још један удар на МУП Српске

0
920

Помоћник министра безбједности БиХ Самир Ризво, уз одобрење министра безбједности Драгана Мектића упутио је допис учесницима регионалне конференције министара унутрашњих послова, која треба да буде одржана 20. и 21. септембра у Београду, у којем изражава „дубоку забринутост што је Република Српска стављена у преамбулу завршног документа коференције“, пише у тексту који је објавио портал „Слободна Република“.

У тексту се наводи да би у Палати „Србија“ у Београду 20. и 21. септембра требало да буде одржана „регионална конференција министара унутрашњих послова о високотехнолошком криминалу и информационој безбједности ‘Повежи се сигурно’, у организацији Министарства унутрашњих послова Србије, на коју су, сасвим логично, позвани и представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске“.

Редакција портала „Слободна Република“ у посједу је дописа који је помоћник министра безбједности у Савјету министара Самир Ризво упутио учесницима ове конференције а у којем изражава, како је наведено, „дубоку забринутост што је Република Српска стављена у преамбулу завршног документа коференције“.

„Ризво је у допису на енглеском језику навео: ‘Дубоко сам забринут због навођења Републике Српске у преамбули Декларације, заједно са државама и међународним организацијама у региону. Сви сте свјесни чињенице да је Република Српска административни ентитет БиХ и да нема међународни субјективитет. Дубоко жалим што је Република Србија искористила овај догађај за промоцију своје политичке агенде у односу на БиХ и што се мијеша у унутрашње послове БиХ'“, истиче се у тексту.

Позивајући се на извор из заједничких институција БиХ, портал „Слободна Република“ наводи да је „Ризво за слање овог дописа имао апсолутну подршку и одобрење министра безбједности Драгана Мектића, што је доказ још једне у низу издаја кадра Савеза за промјене Републике Српске и удара на МУП и министра Драгана Лукача“.

Извор „Слободне Републике“ рекао је да „Ризво, уз Мектићеву сагласност, ‘ведри и облачи’ у овом министарству, наравно на штету Срба и Републике Српске“, те да, како се истиче, „постоје индиције да је дубоко уплетен у различите коруптивне активности заједно са Игором Голијанином, шефом кабинета Драгана Мектића“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here