Скандалозно: Ко пријети да ће затровати водовод у Невесињу ?

0
898

Источнохерцеговачка општина Невесиње у наредним данима ће добити нови водовод.  Но, радост Невесињаца због чињенице да више неће бити несташице воде помутила је брига да ли ће се смјети напити, јер је Владо Вуковић из села Лукавац код Невесиња путем камера БН телевизије Невесињцима запријетио да ће им затровати воду.

“Ми кад кољемо јање, ми ћемо дроб бацити и загадићемо воду. То се не распада и неће нико умријети“, запријетио је Вуковић киван и разочаран што је у Невесињу након вишедеценијске муке становишта ријешен проблем водоснабдијевања.

Владо Вуковић иначе је отац градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића (ПДП).  Старији Вуковић, иако не живи у Лукавцу већ у Источном Сарајеву, покушава дигнути буну у невесињском селу и умањити важност великог историјског пројекта који су реализовале Хидорелектране на Требишњци (ХЕТ). У прљавој кампањи којом се диригује из политичких кухиња ПДП-а и СДС-а има помоћ само пропалог удбаша блиског СДС-у и склоног девијантном понашању, тврде мјештани овог невесињског села.

ХЕТ је, наиме, за потребе Хидроелектарне “Дабар“ која се налази у систему Горњи хоризонти изградио водовод, а након тога је донесена одлука да се уложи још око осам милиона марака и вода са изворишта Удбина, удаљеног двадесетак километара од Невесиња, доведе до града који је стално имао проблем с водом.

Ни најоптимистичнији Невесињци нису вјеровали да ће се ово догодити, јер су прошле многе генерације и гарнитуре власти које су причале о овом пројекту, али га нису успјеле реализовати.

Не смета то Вуковићу и мањој дружини коју је успио окупити да преко страначке телевизије оптужује руководство ХЕТ-а да су село Лукавац, које се налази у непосредној близини изворишта, оставили без воде. Вуковић у својој политичкој мржњи и острашћености иде и корак даље те пријети да ће затровати воду и тиме можда угрозити здравље хиљада људи.

Вуковић  је мишљења да је базен за воду требао бити у његовом селу, а да је лоциран на друго мјесто, јер мјештани нису гласали за СНСД. На све то мјештани кажу да имају добро памћење, те да се добро сјећају да је Вуковићев ПДП у два мандата водио Владу Републике Српске. Све што је Невесиње тада добило је статус слабо развијене општине.

Из ХЕТ-а су на притужбе које долазе из Лукавца у више наврата одговорили и објаснили да је приоритет био изградити водовод за градилиште и град, а да ће се након тога стећи услови и да села добију водоводну мрежу и прикључке. “Пројектанти су одредили која је најповољнија кота за базен и ту је изграђен. Нико није рекао да Лукавац неће добити воду. Што се тиче оптужби које долазе од појединаца то су обичне политичке подвале и покушаји да се умањи значај овог историјског пројекта“, навели су из ХЕТ-а.

Да ли би Владо “Тровач“, како га већ зову у Невесињу, заиста био спреман тровати нечију дјецу због наручене политичке хајке питање је којим би требало да се позабаве истражни органи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here