СДС смијенио Мектића

0
699

Министар безбједности БиХ и члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић више није шеф Изборног штаба ове странке за октобарске изборе, пише Глас Српске.
Предсједништво СДС-а на посљедњој сједници смијенило је Мектића са те функције и умјесто њега за шефа Изборног штаба именовало начелника Теслића и предсједника Главног одбора ове странке Милана Миличевића.

Иако смјена првог човјека изборне кампање, непун мјесец прије њеног званичног почетка, никако није уобичајена, Мектић каже да нема апсолутно ништа спорно у томе.

„Именован сам за шефа Изборног штаба прије него што су формиране изборне листе. С обзиром на то да сам у међувремену стављен за носиоца листе за Парламент БиХ у првој изборној јединици, природно и логично је да неко други буде шеф Изборног штаба. Када почне кампања, ја ћу сваки дан бити на терену, шеф штаба ће имати обавеза преко главе у централи странке. Зато је потпуно разумна одлука Предсједништва странке да именује другог шефа штаба, а најбоље рјешење је свакако Милан Миличевић“, навео је Мектић.

С њим се у потпуности слаже Миличевић, који каже да нема апсолутно никаквих скривених мотива у смјени Мектића и његовом именовању на ту функцију.

„Када је именован Изборни штаб на челу са Мектићем, усвојена је и одлука да су могуће смјене у његовом саставу након што буду усвојене изборне листе. Том одлуком прецизирано је да у Изборном штабу не треба да буду особе које су на изборним листама, Зато што постоји могућност да на неки начин злоупотријебе своју улогу у Изборном штабу да би усмјерили кампању у правцу који њима лично одговара“, истакао је Миличевић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here