Пјесници посјетили основне школе

0
795

Пјесници који су учесници манифестације “Дани Душка Трифуновића” посјетили су данас основне школе на подручју Пала у част овог српског књижевника, пјесника и телевизијског аутора.

Пјесници Момчило Мошо Одаловић, Перо Зубац, те кантаутор из Новог Сада Бранко Пражић ученицима су говорили о дјелима Душка Трифуновића и рецитовали његове пјесме.

Пражић је Срни рекао да паљанска дјеца много знају о Душку и воле га, те да је данас уз њих био срећан.

Он је навео да је Душка Трифуновића познавао 13 година и да су увијек наступали заједно.

“Случајно смо се се срели у Новом Саду када је дошао 1992. године у априлу и од тада смо били заједно. Душку је био потребан неко ко ће поред њега бити на његовим књижевним програмима и пјевати његове пјесме уз гитару”, прича Пражић.

Он каже да је уз Трифуновића заволио поезију, научио много пјесама и да сада путује по Србији и Републици Српској и говори о њему и његовим дјелима.

Књижевна манифестација “Дани Душка Трифуновића” отворена је синоћ у Културном центру на Палама.

Манифестација ће бити завршена у суботу, 15. септембра, концертом и предавањем о теми “Тужне пјесме”, које ће извести сопран Клаудија Кркотић, Соња Радојковић на клавиру и композитор Војин Комадина.

Покровитељи 12. манифестације су општина Пале, Град Источно Сарајево, Министарство просвјете и културе Републике Српске и Министарство цивилних послова БиХ, а организатор Културни центар Пале.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here