Прослава Дана Републике широм Српске

У општинама и градовима Републике Српске, свечано и достојанствено се обиљежава 9. јануар – Дан Републике .

Свечано данас и у Требињу. Полагањем цвијећа на споменик браниоцима Требиња 1991-1996. почело је обиљежавање Дана Републике. Представници града, Борачке организације, удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ након полагања цвијећа поручили су да се никада не смију заборавити они који су дали своје животе за слободу у којој живимо.

У 16 часова, традиционално, колона аутомобила окићених заставама Српске проћи ће улицама Требиња, а вечерас у 20 часова величанствен ватромет са платоа на Црквини биће круна данашњег славља на југу Републике Српске.

У Шамцу су положени вијенци на централни споменик палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на којем су урезана имена 440 погинулих бораца Друге посавске бригаде, од којих су 362 била са шамачког подручја.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да се данас шаље порука да је потребно јединство Срба, као и осталих народа који живе у Српској јер се само тако може сачувати Република.

– Увијек пружамо руку свим људима добре воље и свим другим народима који живе у Републици Српској и БиХ јер је компромис о кључним питањима предуслов да у привредном и у сваком другом аспекту Српска и БиХ иду напријед – рекао је Милићевић.

Полагањем цвијећа и парастосом на централном градском споменику, навијачка група „Гробари Фоча“ и ове године је, као и претходних, поводом крсне славе и Дана Републике Српске одала пошту погинулим српским борцима и цивилима из посљедњег рата.

Навијачи београдских „црно-бијелих“, међу којима има и дјеце погинулих бораца, положили су цвијеће уз натпис „Захвални потомци – навијачи Партизана“. Помен погинулим српским борцима и цивилима служио је свештеник Дарко Ђого.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име