Промоција књиге „Командант“ у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

0
886

У Источном Новом Сарајеву вечерас је промовисана књига „Командант“, историчара Бојана Димитријевића, у којој су осим биографије и војничке каријере некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске /ВРС/ генерала Ратка Младића представљени и сви значајни догађаји из минулог рата у БиХ.

Књига је претходно промовисана на Сокоцу гдје је Дарко Младић, син српског генерала, рекао да је веома задовољан и срећан што без обзира на сву страшну и можда најстрашнију кампању у историји против једног човјека, и даље његов народ стоји уз њега као и првог дана.

Иако је пуно књига написано о генералу Младићу, његов син значај ове књиге види, прије свега, у томе што се један научник, историчар бавио том тематиком, стручно и на основу научне методологије дошао до одређених закључака, који на крају поткрепљују и оно што народ мисли о свом генералу и што су сви они који га знају свједоци његових напора и жртве да одбрани свој народ.

Аутор књиге Бојан Димитријевић је научни савјетник у Институту за савремену историју у Београду и до сада је објавио око 60 ауторских монографија и других издања.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here