Промовисан нови хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске

0
844

У Хеликоперски сервис уградили смо професионалност, сигурност и безбједност и на тим основама постојимо радимо и трајемо, рекао је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић данас на представљању новог хеликоптера.

Додао је да је посебно поносан на све активности које су успјешно обављене без губитака у људству и техници.

„Посебно смо сретни због доласка нове летјелице у нашу флоту, што не би било могуће без помоћи предсједника Српске Милорада Додика и инстутуција Српске“, истакао је Кустурић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да имати хеликоптерски сервис није само привилегија људи који раде него и свих нас који живимо у Српској.

„Размотрићемо већ сљедеће године могућност набавке још хеликоптера“, истакао је Додик и изразио захвалност људима из Србије, људима из Хеликоптерског сервиса Српске, медицинским радницима на свим напорима који су уложили.

Премијерка Српске Жељка Цвијановић истакла је овом приликом да су осим набавке овог хеликоптера потребна и нова улагања и додала да ће бити набављено још хеликоптера.

„Јер ако је само један живот спасен, један пакет достављен или угашен један пожар, онда ово све има своју сврху и своју оправданост“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да је Хеликоптерски сервис једна сјајна екипа која зна свој посао и најавила да ће овај сервис ускоро добити још два или три хеликоптера.

Министар здравља Драган Богданић изразио је захвалност захвалност чланиовима Хелкоптерског сервиса и запосленима у УКЦ Републике Српске на свим досадашњим акцијама спасавања угрожених и болесних.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here