Пробосански блок сачувао Мектића

0
914

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Паламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац оцијенио је данас у Сарајеву да је „пробосански блок сачувао министра безбједности Драгана Мектића, јер је он дио тог блока“.
„Видљиво је да су СДА, ДФ и странке претежно из ФБиХ, заједно са СДС-ом, сачувале Мектића да се данас о томе не расправља“, рекао је Кошарац новинарима поводом одлуке Представничког дома да са дневног реда сједнице скине тачку о Мектићевој смјени.

Он је рекао да „они који су бирали Мектића, Мирка Шаровића, Игора Црнатка и Младена Иванића и данас задржавају позиције да су то њихови политички пулени и да и даље воде рачуна о њима“.

Кошарац је нагласио да позиција Мектића као министра безбједности представља општу опасност по Републику Српску и да сваки дан на тој позицији представља нову опасност и нови изазов за Српску, што је Мектић посљедњих година показао више пута.

„Из тих разлога видљиво је да је пробосански блок чврст и да подржава оне који су његов саставни дио“, навео је Кошарац.

Он је поновио да СНСД на челу Министарства безбједности жели Србина, али не оног који ће бити попут Мектића.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ прихватио је иницијативу предсједавајућег Клуба посланика СДС-а Александре Пандуревић да са дневног реда данашње сједнице буде скинута тачка која се односи на захтјев за гласање о реконструкцији Савјета министара, односно за смјену министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића.

Предсједавајући Прадставничког дома Младен Босић, због недостатка кворума, дао је једночасовну паузу, након које би посланици требало да наставе рад око 13.40

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here