Пријем за дјецу која иду на љетовање у Бечиће

0
969

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је данас пријем за четворо дјеце из борачких породица која ће у понедјељак, 3. септембра, отпутовати на десетодневно љетовање у Бечиће у оквиру пројекта „Социјализације дјеце Републике Српске“.

Југовић је изјавио новинарима да малишани испуњавају услове које је борачка организација поставила, те да су то дјеца демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

„Обезбиједили смо дјеци скроман џепарац од по 50 евра и желимо им угодан боравак на мору“, рекао је Југовић и додао да ће са овом групом у Бечиће путовати и 13 малишана са списка Центра за социјални рад Пале.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина навео је да су овим програмом од 2004. до 2010. године приоритет имала дјеца погинулих бораца, а сада су то искључиво дјеца ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

Он је додао да је Борачка организација општине Пале добила пет мјеста, али да је једно дијете због одређених околности отказало пут.

Ове године пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ реализује се у 14 смјена од 20. маја до 21. септембра, а прилику за бесплатно љетовање има око 1.900 малишана.

Пројектом је од 2002. године обухваћено око 25.000 дјеце узраста од шест до 15 година.

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање њихових развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here