Ко продаје признање косовске независности? (ВИДЕО)

0
932

Откад су Игор Црнадак и Беџет Пацоли пријатељи, није познато, али да јесу то је данас више него очигледно. Само њих двојица и један портал близак ПДП-у и СДС-у „знају“ да су Пацоли и Милорад Додик далеке 2002. године разговарали о улагању у рафинерију Брод, како јуче Црнадак, а данас Пацоли, на наговор пријатеља Црнатка, лажно свједоче у медијима. Није згорег напоменути да је Милорад Додик 2002. био опозиционар и да је Пацоли тај разговор о рафинерији могао водити само са Младеном Иванићем или неким из тадашње власти којој је Иванић припадао.

План да се Косово призна као држава у по’ Републике Српске сигурно није сковао Црнадак, јер он, показало се, није у стању да осмисли ни мање једноставне акције. Он је одређен за подизвођача. Извођач радова је ипак Младен Иванић. Црнадак је сковао медијски план за Пацолијев долазак и признање независности Косова у по’ Бања Луке.

Данима је Црнадак, путем себи блиских медија, трасирао пут за безболан долазак министра спољних послова лажне државе Косово у Бања Луку. Испуштање пробних балона кренуло је текстом јавности непознатог портала, а који је пренио портал БН ТВ. „Милорад Додик чека Пацолија?“ наслов је текста који је увјеравао јавност да су Додик и Пацоли ни мање ни више него пријатељи, да се знају од раније и да су се виђали по угоститељским објектима по Бања Луци и Лакташима. Све то је пласирано с циљем да се негдје при дну текста помене да Пацоли долази у Бања Луку и да су „благослов“ за долазак дали чак и из Србије. О српском „благослову“ из Београда Црнадак је данима говорио, не би ли јавност у Републици Српској прогутала пилулу коју су јој спремили Црнадак и Иванић. А знали су да чашу са водом за ту пилулу држи Додик, зато је припрема Пацолијевог доласка и кренула покушајем Додикове дискредитације.

Предсједник Српске: Црнадак и Иванић издали националне интересе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик подвукао је још једном да је тзв. шеф дипломатије самопроглашеног Косова Беџет Пацоли непожељна особа у Српској.

„То је један марионестки и злочиначки систем који је уперен против Српске и Србије и српског народа. Одбацујем било какву могућност његове посјете институцијама Српске. Наше капацитете ни у ком облику неће користити“, навео је Додик.

Он истиче да га нису звали, нити се консултовали са њим о позиву Пацолију.

„Пацоли је непријатељ српском народу. Драго ми је што није дошао. Зна да би га неугодно дочекали. Да је можда дошао у Зеницу, ми ту не би могли ништа, али овдје не може доћи да нас провоцира“, каже Додик.

Додик је рекао да је случај „Пацоли“ чин издаје српског националног интереса, а то је управо урадио Игор Црнадак заједно са Младеном Иванићем, који сада о свему ћути“, рекао је Додик.

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић каже да о састанку у Бањалуци и доласку тзв. шефа дипломатије самопроглашеног Косова Беџета Пацолија, са њима нико није разговарао, нити се Србија мијешала у то питање.

„Ипак, Пацоли је познат по томе да учествује на разним скуповима, те да користи сваку прилику да се негдје појави, гдје може да прича своје приче. Тако је недавно на састанку у Дубровнику говорио о геноциду. Али такве ствари може да прича када ја нисам ту. Е управо сам зато и дошао у Бањалуку“, рекао је Дачић.

Он истиче да се Пацоли тога и уплашио.

„Стално се жалио да БиХ не да визе. Мора му бити јасно да БиХ неће признати Косово, јер га Српска не признаје“, истакао је Дачић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here