Почео 24. Меморијални џудо турнир „Рајко Кушић Куша“

0
1075

На Палама је данас почео 24. Меморијални џудо турнир „Рајко Кушић Куша“, посвећен великом спортисти који је био симбол успјеха Републике Српске, БиХ и некадашње Југославије.
На меморијалном турниру у Спортско-пословом центру „Пеки“ учествује 24 клуба и око 250 такмичара из Републике Српске и БиХ.

Предсједник Џудо клуба „Рајко Кушић“ Његош Пољаковић подсјетио је да се турнир организује 24 године без прекида, а да би био увеличан ове године је паралелно организовано и Првенство Републике Српске за сениоре и сениорке до 23 године.

„Радује нас што се одазвао велики број младих такмичара из којих ће израсти јаки такмичари попут свјетског шампиона Немање Мајдова“, рекао је Пољаковић новинарима.

Такмичење је организовано у категоријама полетарци, млађи пионири, старији пионири и кадети.

Предсједник Џудо Савеза Републике Српске Огњен Павловић истакао је да се такмичење одвија на четири борилишта, а на два се боре такмичари за првенство Српске за млађе сениоре.

„То је посљедњи званични турнир у нашем календару. Што се тиче турнира `Рајко Кушић` он се увијек одржавао чак и за вријеме рата у Србији и другим мјестима Републике Српске, а сада је нашао своје мјесто на Палама, родном граду покојног врхунског спортисте“, рекао је Павловић.

Он је нагласио да је Кушић био симбол џудоа на подручју Сарајевско-романијске регији и шире.

Начелник општине Пале Бошко Југовић похвалио је организатора – Џудо клуб „Рајко Кушић“, који је довео око 250 такмичара, а општина ће и убудуће подржавати овај турнир.

Он каже да је ово један од најзначајних турнира за општину, јер носи име човјека који је био узоран грађанин и спортиста, те истиче да је за велику похвалу то што се овакви или слични догађају одржавају сваки викенд у спортској дворани „Пеки“.

Џудо клуб „Рајко Кушић“ има 70 активних чланова у двије старосне категорије и данас очекују добре резултате.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here