Потписани уговори о стипендирању са 60 студената

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре са 60 студената који су добили стипендију за академску 2018/2019. годину, чији је мјесечни износ 120 КМ.

“Стипендије ће се исплаћивати наредних 10 мјесеци, за шта је у општинском буџету предвиђено 75.000 КМ. Најупјешнијим студентима биће додијељено 20 стипендија, пет стипендија студентима који студирају у Србији, двије студентима са инвалидитетом и осталим из социјалних категорија, те дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и студентима без једног или оба родитеља”, изјавио је Југовић новинарима.

Он је додао да услови за добијање стипендије нису били једноставни, те пожелио студентима да је потроше за школовање и буду успјешни академски грађани.

Југовић је истакао да је било 120 студената који су аплицирали за стипендију, али да, нажалост, нису могли свима изаћи у сусрет, те да се нада да ће од идуће године повећати тај број.

Према његовим ријечима, ово је један начин да општина задржи студенте, те похвалио рад Филозофског факултета и његове студенте који су током викенда организовали манифестацију Дани отворених врата, на којима је присуствовало више од 300 матураната из цијеле Српске и тако показали шта нуди та високошколска установа.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да су Пале студентски град, што су данас и показали додјелом стипендија, али да, нажалост, нису сви могли проћи с обзиром на велику конкуренцију.

Студент четврте године на одсјеку за историју на Палама Лазар Шкобо истакао је да му је просјек оцјена 9,20, те да 120 КМ мјесечно значи много.

Студент друге године на одсјеку за новинарство Милена Черемиџић истакла је да је задовољана због стипендије, те захвалила општинској управи на пруженој прилици.

На конкурс за стипендије могли су да се пријаве студенти друге, треће, четврте и пете године студија који се школују на установама у Републици Српској, БиХ и иностранству, а имају стално пребивалиште на подручју Пала.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име