Породица Павловић уселила у нови дом

Начелник општине Пале Бошко Југовић и секретар Општинске организације Црвеног крста Јелена Петровић посјетили су данас Жељку Павловић, самохрану мајку троје малољетне дјеце, којој је у хуманитарној акцији изграђена кућа у насељу Љубогошта код Пала.

Југовић је рекао новинарима да је срећан што су дјеца добила дом и услове за нормалан одлазак у школу, као и то што се завршетак објекта поклопио са празницима.

Он је захвалио општинској организацији Црвеног крста и Јелени Петровић која је била иницијатор хуманитарне акцији за изградњу дома која је коштала око 30.000 КМ.

“Општина је била ту и као подршка и да помогне када дође до застоја и финансијски и морално, те је сносила одређене трошкове које појединци нису могли. У акцији је учествовало око 30 приватника и организација”, истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, тешко је рећи тачан новчани износ јер се дио новца уплаћивао на рачун, кроз материјал, а учествовало је и доста појединаца.

Југовић је рекао да ће општина у будућности подржавати овакве акције, јер је њихова суштина да се покаже хуманост на дјелу, без обзира о каквој је породици ријеч и колико она има чланова.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Јелена Петровић истакла је да се породица Павловић прије неколико дана уселила у свој дом који зову “Кућа од срца”.

“Акција је трајала дуже него што смо планирали, али планови никада не иду у складу са могућностима. Временске прилике нису дозвољавале да се раније заврши, али је битно да смо на крају успјели”, навела је Петровићева.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име