Помоћ локалне заједнице културним пројектима Средњошколског центра „Пале“

Општина Пале подржаће културне пројекте Средњошколског центра /СШЦ/ “Пале” да би ученици били мотивисани за постизање још бољих резултата, поручио је данас начелник ове локалне заједнице Бошко Југовић на састанку са представницима ове образовне установе.
Југовић је навео да је састанак одржан с циљем да се потврди и унаприједи досадашња сарадња између локалне заједнице и ове јавне установе.

Он је истакао да општина мора да подржи рад ученика СШЦ да би имали боље услове и били што креативнији.

Југовић је Срни рекао да ученици СШЦ “Пале” његују српски језик и ћирилицу кроз бројне културне манифестације, због чега им треба дати велику подршку.

Он је навео да ће општинска управа дати подршку, између осталог, манифестацији Смотра рецитатора, у организацији СШЦ, када се очекује долазак пријатеља из Велике Плане из Србије.

Директор СШЦ “Пале” Недељко Газивода рекао је да је састанак одржан на иницијативу његових ученика – чланова драмско-рецитаторске секције са бесједништвом, који су хтјели да поразговарају са начелнику о његовој подршци у будућности.

Он каже да су наишли на разумијевање начелника општине и добили увјеравање да ће и даље имати подршку локалне заједнице за све културне пројекте које организују на подручју општине Пале.

Професор српског језика у СШЦ “Пале” Бранка Малинић Чугаљ рекла је да је састанак одржан с циљем унапређења сарадње са општинском управом и јер им је потребна подршка начелника не само у материјалном смислу, “него и у виду бодрења и мотивисања младих људи”.

Она је нагласила да велики број ђака у СШЦ жели да остане у Републици Српској, да они изузетно познају историју, значај ћирилице и да их треба подржати.

Ученица СШЦ “Пале” и члан драмско-рецитаторске секције са бесједништвом Јелена Ковач захвалила је начелнику Југовићу и истакла да им подршка општине значи сигурност и “вјетар у леђа”.

Она је навела да су драмској секцији потребни костими, шминка, реквизити за представу, те додала да би било добро да општинска управа може да им новчано помогне.

Ковачева је напоменула да би било лијепо да школа има своје костиме, које може преправљати за друге представе и оставити новим генерацијама.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име