Подијељена помоћ за пчеларе вриједна 5.140 КМ

0
103

На Палама су данас додијељене посуде за мед за 55 регистрованих пчелара и чланова Удружења општине Пале, а средства за куповину ове опреме укупне вриједности 5.140 КМ обезбиједила је општина.
Секретар Удружења пчелара Пале Момчило Ћосовић рекао је новинарима да је општина обезбиједила по једну канту свим пчеларима који су у складу са Законом регистровали свој пчелињак.

„На подручју ове локалне заједнице има 141 пчелар од којих је 55 регистрованих, те је подијељено укупно 55 иноксних канти за мед, запремине 35 литара, са уграђеним славинама“, навео је Ћосовић.

Он је додао да је за пчеларе ово битна донација, јер ће имати прилику да дио меда складиште на најквалитетнији начин.

Ћосовић је навео да имају добру сарадњу са општином Пале која је увијек подржавала њихове идеје и пројекте, те се нада да ће добра сарадња бити настављена и убудуће.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су пчелари људи са посебним сензибилитетом, тако да су извршили једну донацију, односно уплату за постицај за набавку ових канти.

„Ова активност једна је од подстицајних мјера планираних у буџету општине Пале за ову годину. Ријеч о специфичном Удружењу, јер има доста пчелара који нису у њиховом саставу и на овај начин смо хтјели да анимирамо и остале да се прикључе како би проширили заједничку сарадњу“, навео је Југовић.

Он је рекао да ће идуће године бити планирано више средстава за пчеларе.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

13 − nine =