Пале: Унаприједити сигурност грађана

Учесници Форума за безбједност општине Пале истакли су данас да ће учинити додатне напоре и користити све расположиве ресурсе како би унаприједили сигурност грађана ове локалне заједнице.

На Форуму за безбједност договорено је да ће полиција наставити са превентивним мјерама контроле паркирања, а према подацима надлежних полицијских структура стање безбједности на подручју општине Пале оцјењују као задовољавајуће са тенденцијом побољшања у прва три мјесеца ове године.

Начелник ове општине Бошко Југовић рекао је новинарима да је одржана редовна општинска сједница Форума за безбједност на којој су донијели конкретне закључке, а који се тичу безбједности саобраћаја и грађана.

У фази смо припреме приједлога одлуке о безбједности саобраћаја на путевима општине која ће, након што Агенција за безбједност саобраћаја да своје мишљење, бити понуђена скупштини Пале на усвајање. Ова одлука је полазна основа за доношење стратегије о безбједности саобраћаја која детаљно уређује ову област“, истакао је Југовић.

Он је нагласио да је општина спремна да учествује у суфинансирању набавке радарских система који би били постављени на проблематичним локацијама све с циљем побољшања слике саобраћаја на подручју општине Пале.

Према његовим ријечима, на Форуму су разговарали и о псима луталицама, раду угоститељских објеката, прољећном уређењу посједа, изазивању пожара.

У наредном периоду настојаћемо да реализујемо донеене закључке како би се поправила општа слика и грађани били задовољни”, рекао је он.

Југовић наводи да је одлука о радном времену угоститељских објеката оцијењена толерантном с тим да се у наредном времену појачају контроле њеног поштивања, првенствено у Занатском центру на Корану.

С циљем уређења тог дијела и повећања безбједности, биће асфалтиран унутрашњи плато Занатског центра на Корану, као и постављена додатна расвјета на мрачним дијеловима”, најавио је Југовић.

Командир Полицијске станице Пале Мирослав Клачар рекао је да је задовољан данашњим форумом за безбједност у коме су обављени конструктивни разговори, уочене одређене неправилности и све оно што оптерећује стање безбједности на подручју општине Пале.

“Реализоваћемо одређене активности у вези са безбједности у саобраћају што је један од горућих проблема. Договорили смо будућу сарадњу МУП-а и комуналне полиције Пале у погледу рада угоститељских објеката, контроле и смањења нарушавања јавног реда и мира”, истакао је Клачар.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници полиције, Цивилне заштите, основних и средњих школа, Борачке организације, Шумског газдинства, Црвеног крста, те мјесне заједнице.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име