Пале: Неће бити поскупљења воде

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су закључак, према којем неће бити поскупљења воде за становништво ове локалне заједнице, иако је водоводно предузеће остало без знатних финансијских средстава усљед смањења испоруке сарајевском „Водоводу и канализацији“.

Директор „Водовода и канализације“ Пале Дејан Којић изјавио је да за сада ово предузеће нема финансијских проблема, додавши да управа, начелници општина Пале и Источни Стари Град Бошко Југовић и Бојо Гашановић, врше интензивне преговоре са руководством Сарајева и тамошњег водовода о повећању испоруке воде за тај град.

– У разговору са директором `Водовода и канализација` Сарајево Азром Музур добио сам информацију да је парламент БиХ у октобру 2017. године одобрио кредитно задужење водовода од 25 милиона евра. Они су новац инвестирали у мрежу и тиме смањили губитке. На изворишту Бачево, којим газдује сарајевски `Водовод` имају довољне количине воде – навео је Којић и додао да су се из тог разлога одлучили да смање куповину воде од паљанског водовода.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да ће Којић знати да одреагује на дату ситуацију смањењем трошкова, павилном расподјелом прихода и расхода, додавши да се очекује да ће у наредних неколико мјесеци успјети да договоре повећање испоруке воде за Сарајево.

– Морамо и даље да послујемо, паљански водовод је ликвидан и нема бојазни за запослене, као ни за становништво и поскупљења воде неће бити – каже Југовић.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Никола Благојевић каже да су у овој странци дошли до закључка да се предузеће „Водовод и канализација“ налази у тешкој и безизлазној ситуацији, те да за то одговорност сносе његова управа и начелник општине.

– Надамо се да ће доћи до рјешења тог проблема како општина Пале не би морала из својих грант средстава и кредитних задужења помагати водоводном предузећу – рекао је Благојевић.

Независни одборник у Скупштини општине Пале Мирослав Симовић оцијенио је да је ова тематска сједница, коју је тражио Клуб одборника СДС-а, била потпуно непотребна, јер је предузеће „Водовод и канализација“ стабилно и исплаћује плате и доприносе.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име