Пале: Завршетак реконструкције Улице Николе Тесле

0
948

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће данас бити завршена реконструкција Улице Николе Тесле, за шта је ова општина из буџета издвојила 200.000 КМ.
Он је рекао новинарима да су у току финални радови и да се поставља завршни слој асфалта.

Југовић наводи да су у току и радови на Романијској улици, Сердар Јанка Вукотића на Корану и Стефана Дечанског на Репцима, гдје се поставља тампонски дио.

„Циљ нам је да прије зиме све завршимо. Све улице се раде квалитетно уз измјештање канализационог система, водоводног и дио топловодног система. Упоредо са тим у фази смо и реконструкције зграде општине и оно што хоћемо јесте да прије зиме успјемо све завршити“, рекао је начелник.

Према његовим ријечима, најважније у свему овоме јесте то да се радови одвијају и послије изборне кампање, што је јасна порука да завршетком избора не стаје живот на Палама.

Реконструкција Улице Николе Тесле почела је од управне зграде „Електродистрибуције“ на Палама до раскрснице са Улицом српских ратника, а улица од објекта Културног центра до изласка на магистрални пут имаће четири коловозне траке и сва пратећа обиљежја модерне градске саобраћајнице.

Ријеч је о модернизацији ове фреквентне саобраћајнице, при чему као кључну новину треба издвојити проширење досадашњег сужења између управне зграде „Електродистрибуције“ до раскршћа са Светосавском улицом.

Након реализацији овог пројекта, у функцији ће бити четири коловозне траке, те нови простори за паркинг.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here