О будућим пројектима у области спорта

Начелник паљанске општине Бошко Југовић и покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Владимир Батез истакли су данас да постоји огроман потенцијал за сарадњу, имајући у виду одличну спортску инфраструктуру и чињеницу да су Пале универзитетски центар.
Састанку је присуствовао и помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић на чији је позив Батез и дошао на Пале и у Источно Сарајево да присуствује такмичењима која се одржавају у оквиру зимског Европског омладинског олимпијског фестивала /EЈОФ 2019/. 

Југовић је изразио задовољство што је угостио Батеза, који је и бивши одбојкаш свјетског формата, оцијенивши да човјек таквог искуства сигурно може допринијети унапређењу спорта и омладинског организовања у Српској. 

„Пале су мјесто истакнутих спортиста, олимпијаца, спортска и туристичка дестинација са огромним потенцијалом. Користимо сваку могућност да од људи, који су остварили врхунске спортске каријере, чујемо идеје које ће допринијети даљем напретку на овом подручју“, рекао је Југовић Срни. 

Он је додао да су у разговору са Батезом разматрани и конкретнији пројекти, а јавност ће током ове године бити у прилици да види и јасне облике сарадње међу младима и спортистима из Пала и градова у Војводини. 

Батез рекао је да је јавност упозната о чињеници да покрајински Секретаријат за спорт Војводине све активности реализује на основу Споразума о специјалним везама те покрајине и Републике Српске. 

„То је одличан темељ да у наредном периоду конкретизујемо сарадњу међу спортским клубовима и омладинским асоцијацијама, да их упутимо једне на друге и омогућимо да кроз заједничке пројекте искористе потенцијале Пала и војвођанских градова и из таквог односа остваре и најбоље ефекте у свом раду“, навео је Батез. 

Он је са домаћинима обишао и Спортско-пословни центар „Пеки“, гдје је присуствовао такмичењу у карлингу које се у паљанској дворани одржава у оквиру ЕЈОФ-а. 

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић истакао је да је улога ресорног министарства у Влади Српске да остварује посредничку улогу у успостављању институционалне сарадње између локалних самоуправа у Републици Српској и министарстава, односно секретаријата у Србији и њеним покрајинама. 

„Оваква сарадња већ убире плодове. Искрено очекујем да ће данашњи састанак врло брзо бити преточен и у конкретне пројекте, који ће донијети један нови квалитет у спортском животу Пала као мјеста које посједује одличан људски потенцијал и спортску инфраструктуру“, истакао је Јаћимовић. 

Јаћимовић је поручио да то потврђује и чињеница да су и женска и мушка одбојкашка репрезентација Србије за припреме користиле Пале и спортску дворану „Пеки“. 

Југовић, Батез и Јаћимовић оцијенили су да сјајну развојну перспективу Пала поткрепљује и податак да се, осим у спортској дворани „Пеки“, такмичења у оквиру EЈОФ-а одржавају и на Јахорини и Двориштима, која су савремена спортска борилишта, а налазе се на подручју највеће општине Источног Сарајева.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име