Отворена мини фабрика лед расвјете

0
615

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, начелник општине Пале Бошко Југовић и власник компаније „Вајс лајт“ из Србије Иван Вајс свечано су данас у кругу индустријске зоне „Фамос-Коран“ отворили мини-фабрику за производњу ЛЕД расвјете, у којој ће бити запослено тридесетак радника, а у коју је уложено око милион КМ.
Ријеч је о пројекту и инвеститору који је изградио нови објекат у кругу фабрике и тиме оживио пословну зону „Фамоса“ коју је општина Пале недавно откупила.

„За почетак ће бити запослено 15 људи, а тај број ће по тромјесечју бити допуњаван. То су радници машинске и електротехничке струке који ће имати одређену обуку“, изјавио је раније Југовић.

Према његовим ријечима, ова фабрика /Фамос/ примјер је да један објекат који је пропадао, може постати респектабилан и урађен у складу са најсавременијим стандардима за производњу ЛЕД расвјете.

„Када је општина Пале постала власник фабрике `Фамос` појавило се много заинтересованих, јер им је тако лакше ријешити имовинскоправне односе“, рекао је тада Југовић, додајући да је срећан када види да из корова ниче нови објекат.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here