Отворена изложба слика које ће бити додијељене болници

0
1372

На Економском факултету на Палама вечерас је отворена изложба 30 слика насталих на хуманитарном сазиву „Арт симпозијум Јахорина“ које ће бити дониране новом објекту Болнице у Источном Сарајеву.

Изложбу је, поводом крсне славе и Дана општине – Успење Пресвете Богородице, отворио начелник Пала Бошко Југовић, који је истакао да је ријеч о ведрим дјелима осам умјетника која ће оплеменити простор новог објекта Болнице, чије се отварање очекује почетком октобра.

„Циљ је да до отварања болнице имамо та дјела уоквирена и завршена“, рекао је Југовић новинарима.

Оснивач и умјетнички руководилац „Арт симпозијума Јахорина“ Лазо Савић навео је да је његова идеја била за ванредни сазив на коме су настала ликовна дјела умјетника из Србије и Републике Српске.

Он је захвалио општини Пале која је подржала сазив, те истакао да је једина која се одазвала на захтјеве за суфинансирање.

Сликар из Сарајева Нада Мариновић каже да је насликала четири слике, те да јој је овај пут мотив маслина чије је стабло дуговјечно, што има симболичну поруку за болницу и пацијенте.

У оквиру Госпојинских свечаности, које су организоване поводом славе и Дана општине, вечерас ће на Студентском тргу бити одржан концерт београдске „Рибље чорбе“, а као предгрупа наступиће „Битанга и принцеза“.

Обиљежавању Дана општине и крсне славе – Велике Госпојине данас су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, те представници борачких организација, града Источно Сарајево, локалних заједница и политичких партија.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here