Општина Пале заслужила да се у њу инвестира

0
1257

Општина Пале заслужује да се у њу инвестира јер је показала оданост Републици Српској, поручили су вечерас кандидати СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик и за предсједника Српске Жељка Цвијановић.

Додик је подсјетио да је власт Српске на челу са СНСД-ом на подручју града Источно Сарајево изградила факултете, студентске домове, цркву, болницу, која ће бити отворена 5. октобра, те најавио нове инвестиције.

„Ви заслужујете више – да се ојачају Универзитет и факултети, да се изгради Јахорина, доврши гондола до ње“, рекао је Додик и подсјетио да никада није одбио ниједан захтјев за изградњу онога што је потребно овом граду.

Он је рекао да је заинтересован за мир и развој Републике Српске, јер остаје да живи у њој, те подсјетио да је учествовао у оснивању Српске заједно са народом који се борио за слободу.

„Овај народ је научио и зна да нема слободе ако нема државе и зато држава мора да буде приоритет свих политичких и животних интереса. Вријеме је да се запитамо не шта смо добили од Републике Српске, већ шта јој дајемо, а љубав коју имамо мора бити још већа и она се мора изразити на изборима и показати вољу народа да предсједник буде Жељка Цвијановић, јер је она Српкиња која неће донијети ниједну одлуку која ће бити на штету Српске“, истакао је Додик.

Цвијановићева је рекла да изградња општина у Републици Српској показује да је Српска стабилна јер има стабилну власт на чијем је челу СНСД и његови коалициони партнери.

„Окупили смо се да покажемо снагу политике која ради пуним срцем за Српску и политику која неће поклекнути. Српска у коју ја вјерујем је она у којој је празник када првачићи крећу у школу, Република која увијек иде напријед, некада трчи, некад хода, али не стаје“, истакла је Цвијановићева.

Она је поручила да се побједа СНСД-а неће упрљати никаквим лажима и подметањима, те истакла да је поносна што Српска иде својим корацима – слави 9. јануар, повећавају се плате и пензије.

„Треба нам Додик за српског члана Предсједништва БиХ да престану да нас малтретирају из Сарајева, да нас блокирају коче и понижавају, јер он зна да каже свакоме шта му припада“, рекла је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац поручио је свима који покушавају да раде против српског народа да Пале воле Републику Српску, те да заједно са осталим локалним заједницама у њој желе да граде јединство Српске.

„Чували смо, градили и развијали Републику Српску, а Додик и Цвијановићева долазе под заставом Српске да поруче да ће то чинити и наредне четири године. Република Српска може бити слободна, безбједна и напредна само ако је Додик у Сарајеву, а Цвијановићева у Бањалуци.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице осам Љубомир Мрда рекао је да ће на Палама бити завршена капитална инвестиција у великом заједничком пројекту Владе Српске, општине Пале и „Електродистрибуције“.

Ријеч је, како је навео, о измијештању дотрајале топлане те ће у кругу индустријске зоне „Фамос“ бити изграђена модерна енергана, која ће истовремено производити топлотну и електричну енергију.

„То је пројекат за еколошки чисто Пале, за будући еколошки и туристички центар Српске“, навео је он и поручио да народ, да би се остварили ти циљеви, треба да буде уједињен и да гласа за кандидате СНСД-а на предстојећим изборима.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице осам Мирослав Вујичић истакао је да ова странка може прогласити побједу.

„Све што имамо овдје – Универзитет и Јахорину, која изгледа као свјетски центар, све је захваљујући Влади Српске и то не смијете заборавити“, поручио је Вујичић окупљенима.

Предизборна трибина СНСД-а одржана је данас и на Хан Пијеску.

Српска листа ће учествовати на власти у ФБиХ

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас на Палама да ће Српска листа учинити све да на општим изборима добије у Федерацији БиХ учеснике у власти.
„Научили смо да без Срба који су у федералним структурама власти не може да се ријеши ниједно наше питање“, рекао је Додик новинарима прије почетка трибине СНСД-а у овој општини, те додао да ће Република Српска дио својих капацитета подредити томе.

Он је истакао да након тога треба да буде завршена прича о конститутивности Срба у Федерацији, због чега је позвао све Србе који имају право да гласају у ФБиХ то и учине.

Додик је најавио да ће у Коњицу бити саграђена спомен-црква посвећена дјечацима Петру и Павлу Голубовић, старим седам и девет година, које су у рату, као и њихове родитеље, убили припадници муслиманских снага.

Подсјећајући да је СНСД прије двије године побиједио на локалним изборима на Палама, Додик је рекао да је сад прилика да се положе рачуни о двогодишњем раду начелника Бошка Југовића и да се договори како ићи даље.

„СНСД са овим што овдје показује сигурно добија изборе са својим коалиционим партнерима и у том погледу поносан сам што као предсједник Републике Српске видим развијене и безбједне Пале, које ће све више бити добро мјесто за живот“, закључио је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да унутрашња енергија и подршка за политике ове странке на скупу на Палама показују да грађани Српске желе да институције одговорно раде свој посао.

„Желе да не експериментишемо, да не блокирамо Републику и не заустављамо њен живот као што је то радила друга страна у ове претходне четири године“, нагласила је Цвијановићева.

На скупу на Палама представљени су кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here