Одржана показна вјежба спасавања

Показна вјежба спасавања „Јахорина 2018“, која је обухватала евакуацију скијаша са жичаре, данас је успјешно изведена на платоу Пољице, с циљем провјере оспособљености учесника и средстава за рад у кризним ситуацијама.
Вјежбу је организовао Олимпијски центар „Јахорина“, а у њој су учествовали припадници Полицијске управе Источно Сарајево, Јединице за подршку, тим Олимпијског центра, Горске службе спасавања „Јахорина“, Републичке управе Цивилне заштите, Ватрогасне бригаде Пале и паљанског Дома здравља.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је новинарима да је Центар апсолутно спреман и да су то показали данашњом тактичко-показном вјежбом евакуације скијаша са жичаре.

„Желимо да пренесемо јасну поруку да је на Јахорини, осим доброг скијања и провода, свим посјетиоцима загарантована безбједност“, нагласио је Љевнаић.

Он је навео да Олимпијски центар има одличну сарадњу са свим субјектима и сруктурама заштите – од Цивилне заштите до Министарства унутраших послова, медицинског особља Дома здравља Пале, те са јавним предузећима, општинама Пале и Трново.

Љевнаић је напоменуо да је јутрос одржан састанак са представницима јавних предузећа и организаторима концерта Светлане Ражнатовић, који ће бити одржан на Јахорини у суботу, 1. децембра.

„Направили смо успјешан план и распоред, тако да сви субјекти – од чишћења путева, `Електродистрибуције`, комуналног, полиције, Дома здравља стоје на располагању, да би све прошло у најбољем реду“, указао је он.

Шеф Горске службе спасавања „Јахорина“ Миро Калем рекао је да је вјежба изведена по протоколу и да су сви учесници задовољни.

„Показали смо добру сарадњу и ефикасност, да можемо одговорити свим задацима и ситуацијама, као што је спасавање скијаша са жичаре“, навео је Калем и додао да све службе Олимпијског центра стоје на располагању скијашима и туристима који се задесе на Јахорини.

Калем је нагласио да је на стазама свакодневно десет људи који у било којем моменту могу професионално одговорити на непредвиђене ситуације.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име