Одобрено проширење ЈУ “Студентски центар Пале

На данашњој, 10. сједници, Влада Републике Српске усвојила је Информацију о куповини земљишта и почетку радова за изградњу трећег објекта ЈУ „Студентски центар Пале“.

“Задужују се Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Јавна установа „Студентски центар Пале“ за реализацију куповине предметног земљишта и наставак активности везаних за изградњу трећег објекта Јавна установа `Студентски центар Пале`”, наводи се у саопштењу.

Дамјан Шкипина, директор Студентског центра Пале, рекао је за „Паљанске новости“ да ће нови објекат бити намијењен искључиво за читаоницу и рекреативне активности студената.

„Трећи објекат биће изграђен да би употпунио недостајући садржај Студентског центра, те у њему неће бити изграђене смјештајне јединице. То ће бити магацински простор, читаоница, библиотека, ТВ сала, сала за састанке, сала за теретану и стони тенис. Ипак, његовом изградњом бисмо добили око 40 лежајева, јер бисмо комплетну администрацију из постојећих објеката преселили у тај нови, и на тај начин вратили узурпирани простор првобитној намјени, односно смјештајном капацитету“, навео је Шкипина.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име