Нова скупштинска већина у Палама


У Скупштини општине Пале данас је формирана нова скупштинска већина и изабрано ново скупштинско руководство, након што су досадашњи одборници ПДП-а Крсто Мићић и Млађен Ћеремиџић прешли у самосталне одборнике.

За новог предсједника Скупштине општине изабран је Синиша Ласица /НДП/, а за потпредсједника Млађен Ћеремиџић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је у саставу скупштинске већине 14 одборника, од којих шест одборника СНСД-а, шест независних или самосталних, те по један одборник Социјалистичке партије и НДП-а.

“Ово данас је само логичан слијед активности које су претходиле, односно њихова подршка у претходне двије године”,изјавио је Југовић новинарима  и додао да ће локална власт још више радити у интересу грађана Пала.

Он је истакао да се није десило ништа круцијално када је ријеч о односу према становништву општине Пале, већ да је ово сада “стабилнија прича”, односно улазак у 2019. годину са већином која може сада лакше да доноси одлуке.

Према његовим ријечима, неће бити бојкота одређених активности и логично је да извршна власт има подршку законодавне, поготово када извршна власт има подршку Владе Републике Српске и свих институција у Бањалуци.

Нови предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је до промјене скупштинске већине дошло изненада јер су поједини одборници добили мандате у другим политичким странкама.

“Настављамо са радом Скупштине и подржаваћемо само оно што је добро за општину Пале и њене грађане”, додао је Ласица.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је формирање данашње скупштинске већине услиједило као логичан слијед догађаја након дугог и мукотрпног рада и резултата начелника општине Пале и као резултат СНСД-а на протеклим општим изборима.

“Одборници који чине скупштинску већину у наредном периоду ће наставити да раде савјесно и одговорно као и до сада”, навео је Шкипина.

Он је рекао да су врата СНСД-а и скупштинске већине отворена и за даље преговоре и друге партије, па чак и када је ријеч о прекомпензацији у граду Источно Сарајево.

Бивши чланови ДНС Пале Мирослав Симовић, Ацо Станишић и Бојан Чворо рекли су да су формирали независни клуб унутар Скупштине општине, те да ће врло брзо имати формирану странку, са Недељком Чубриловићем на челу, под називом Демократски савез.

“Наставићемо дјеловање заједно са начелником Југовићем, СНСД-ом и осталим самосталним одборницима који чине скупштинску већину. Ово сада је дошло као тријумф и коначно смо заокружили побједу коју смо остварили 2016. године када је Бошко Југовић побиједио за начелника”,нагласио је Симовић.

Скупштинску већину до сада су чинили одборници СДС-а, ПДП-а и НДП-а.ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име