На љетовање у Бечиће отпутовало 17 малишана

0
936

Група од 17 малишана са Пала јутрос је отпутовала на десетодневно љетовање у Бечиће у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту Српске.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је на љетовање отишло 13 малишана са списка Центра за социјални рад и четири из борачке категорије.

„Општина је подржала овај пројекат и дјеци поклонила џепарац у износу од по 50 евра. Надам се да ће се лијепо провести и уживати“, изјавио је Југовић новинарима.

Радован Станишић навео је да је сан сваког родитеља да доживи тренутак дјечије радости као што је овај данас, те захвалио начелнику Југовићу који је малишанима омогућио џепарац и свима који учествују у реализацији пројекта социјализације дјеце Републике Српске.

Овим пројектом обухваћена су дјеца из социјално угрожених породица – корисника права из социјалне и дјечије заштите, она са посебним потребама, као и талентована.

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

Влада Републике Српске је у оквиру овог пројекта током протеклих 17 година омогућила љетовање за око 25.000 малишана из осјетљивих категорија из свих општина Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here