Наредног мјесеца завршетак реконструкције Романијске улице

0
229

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да очекује да у наредних мјесец дана буде завршена реконструкција Романијске улице, укупне дужине 2.262 метра за шта је инвестирано 1.170.000 КМ.

Југовић, који је са директором предузећа „Електродистрибуција Пале“ Љубомиром Мрдом обишао локацију реконструкције Романијске улице, рекао је да је за ову намјену 500.000 евра обезбиједила Влада Србије, посредством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а општина Пале остатак.

Он је рекао новинарима да је у току припрема за финално наношење слоја у дужини од километар до скретања за насеље Раковац.

„Задовољан сам динамиком радова и очекујемо да у наредних мјесец дана буде завршена реконструкција Романијске улице“, рекао је Југовић.

Он је захвалио Влади Србији, предсједнику Републике Српске и свим институцијама које су учествовале у реализацији овог пројекта, као и мјештанима Каловитих брда за стрпљење и разумијевање, јер је ријеч о свеобухватној реконструкцији улице која ће служити за наредних 30 до 40 година.

Југовић је подсјетио да је на Палама у току и реконструкција Улице Николе Тесле, пут према Подвитезу, тротоара за станицу Пале и реконструкција моста на ријеци Бистрици према Јахорини који се ради у сарадњи са УСАИД-ом.

Према његовим ријечима, пут за Јасик-Тријангла је у финалној фази, у току је избор извођача, а за 10 дана очекује да буде покренута санација тог регионалног пута у дужини четири километра, укупне вриједност веће од три милиона КМ.

Мрда је истакао да ће зависно предузеће „Електродистрибуција Пале“ у Романијској улици измјестити и у потпуности модернизовати електромрежу, створити много боље услове за снабдијевање локалног становништва на Каловитим брдима.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

4 × 3 =