Младен Плакаловић по други пут најбољи спортиста општине Пале

0
137

Да се труд и рад у борби за што бољим резултатима, за испуњену норму и одлазак на Зимске олимпијске игре у Пјонгчанг, исплате, показао нам је примјер Младена Плакаловића, који је за своје резултате, по други пут, награђен титулом најбољег спортисте општине Пале.

Плакаловић је новинарима рекао да ни сам није очекивао да ће поново бити изабран за спортисту годину, из разлога што у 2018. години јесте имао добре резултате, али не онакве какве је очекивао.

„Запослио сам се и запослење је утицало на то да смањим обим тренинга и да резултати не буду на нивоу који ја очекујем. Надам се да ће ови момци који су перспективни наставити мојим стопама и да ће скијашко трчање на нивоу БиХ много више напредовати“, рекао је Плакаловић.

Он је изразио наду да ће у будућности локалне власти обратити више пажње, не само на зимске спортове, него на све спортове и спортисте у регији, те да ће спорт порасти на виши ниво.

Заслужену награду на вечерашњој манифестацији добио је и најбољи спортиста у Удружењу за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“ Његош Михаиловић, који се такмичи и остварује значајне резултате у више спортова.

Михаиловић је у 2018. години са репрезентацијом БиХ освојио пето мјесто на Европском првенству специјалне олимпијаде Европа /Евро Азија у Зрењанину у инклузивној одбојци, првак је БиХ и Републике Српске у скоку у даљ, првак БиХ у кросу, а на првенству БиХ у стоном тенису освојио је треће мјесто. Такође, био је и првак Републике Српске у стоном тенису.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је рекао да су они задовољни улагањима у спорт на подручју ове општине, иако, како истиче, увијек може боље.

„Ако кажемо да смо скоро 200.000 КМ у току прошле године, по разним основама, одвојили за спорт, онда можемо рећи да то није мала цифра, премда ћу ја као начелник бити срећан ако то буде и више“, каже Југовић.

Додаје да је оно што ову годину издваја од претходне изградња јаке инфраструктуре за развој спорта, на шта су поносни, с обзиром да је то, према његовим ријечима, предуслов за напредак у спорту.

„То су стазе на Двориштима, Јахорини, Равној планини, Спортски центар „Пеки“ и то је сигурно довољан капацитет и потенцијал, с обзиром на то колико имамо становника и спортиста, да можемо ићи напријед“, истакао је Југовић.

Југовић је за крај честитао свим награђеним спортистима и спортским радницима, те пожелио више среће онима који се на избору за 2018. годину нису нашли на списку награђених спортиста.

Прошлогодишња побједница на манифестацији Избор спортисте општине, трострука учесница Зимских олимпијских игара Тања Каришик-Кошарац ове године освојила је друго мјесто на листи десет најбољих спортиста општине.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

15 + 7 =