Маестрална Србија као првопласирана иде у полуфинале!

0
993

Одбојкашице Србије побиједиле су Италију у четири сета и обезбиједиле прво мјесто у групи са којег ће ићи у полуфинале Свјетског првенства.

Српкиње су одиграле још један веома квалитетан меч и славиле уз резултат 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Изабранице Зорана Терзића ће у борби за финале чекати лошијег из сусрета Кине и Холандије које ће, такође у међусобном дуелу, одлучити о распореду из друге групе.

И Србија и Италија су у првим мечевима побјеђивале домаћина Јапан, па је у Нагоји меч одлучивао само о првом мјесту, а боље је почела српска селекција.

Предвођене Тијаном Бошковић која је била непогрјешива, Српкиње су доминирале и, захваљујући одличном сервису, контролисале дешавања на терену у првом сету. Посебно импресиван био је финиш који је преломљен серијом 7:1 за вођство у сетовима.

Други дио игре протекао је у сличном маниру, Српкиње су биле веома убједљиве, па су након нешто мање од 50 минута дошле на корак до тријумфа.

Ипак, тада је услиједио пад концентрације и Италијанке су заиграле много ангажованије – Паола Егону је маестрално нападала, Бранкица Михајловић никако није могла да пробије противнички блок и „моментум“ је прешао на другу страну. Италијанке су избјегле драму у финишу сета и смањиле на 2-1, да би у четвртом био виђен прави ролеркостер.

Екипе су се смјењивале у вођству, али је поново Бошковићева била та која је донијела пресудну улогу и сада нема непоражених на Свјетском првенству, јер је Италија доживјела први неуспјех.

Тијана је одиграла још једну невјероватну партију, крунисану са 29 поена, Милена Рашић је додала 15, док се Стефана Вељковић зауставила на 10. По један мање имале су Бјанка Буша и Бранкица Михајловић.

На другој страни доминирала је Паола Егону са 28 поена, 15 је уписала Елена Пјетрини, а 10 Кристина Кирикела.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here