Лукић: Црнадак злоупотријебио посјету Лаврова у партијске сврхе

0
625

Професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Радомир Лукић оцијенио је да је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак имао много важнијих тема за разговор са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим од преношења позива групе грађана „Правда за Давида“ да их руски министар посјети.
„И сам желим да се сазна истина не само о смрти Давида Драгичевића, него и других људи који су протеклих година убијени, а истина о њиховом убиству није још откривена, као што је на примјер убиство начелника ЦЈБ Источно Сарајево Жељка Марковића“, рекао је Лукић Срни.

Лукић је истакао да је министар дужан да дјелује неутрално, бирајући теме које су од интереса за односе Руске Федерације и БиХ, напомињући да то случај страдања Давида Драгичевића свакако није, иако цијени напоре да се утврде околности под којима је он изгубио живот.

„За то постоје државни органи, поступци и њихови учесници. Поступак Црнатка је предизборна злоупотреба јавне власти у партијске сврхе, што не оправдавам и не подржавам“, каже Лукић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here