Лукач: Ухапшен један од нападача на Ковачевића, случај нема политичку позадину

0
602

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао на ванредној конференцији за новинаре је да је ухапшен један од нападача на новинара Владимира Ковачевића.

На конференцији за новинаре, којој су присуствовали и директор Полиције Српске Дарко Ћулим и начелник ПУ Бањалука Жељко Спасојевић, Лукач је појаснио да је полиција интензивно радила на расвјетљавању овог случаја, те да је дошла до одређених елеманата и начин извршења кривичног дјела напада на новинара.

Ухапшено је једно лице које је и Владимир Ковачевић препознао као једног од нападача, док се за другим лицем интензивно трага.

Министар Лукач је нагласио да у овом случају нема политиичке позадине и да оно није наручено од стране власти, како је писало у појединим медијима.

„Ово дјело је оквалификовало као покушај убиства и сада је на реду Тужилаштво да процесуира овај случај“, рекао је Лукач.

Начелник ПУ Бањалука Жељко Спасојевић рекао је да је ухапшено лице иницијала М.Ч. рођено 1987. године.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука ставио је данас приједлог Окружном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора Марку Чолићу, саопштено је из Тужилаштва.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here