Лукач о обезбјеђењу Милорада Додика

Коментаришући спекулације око обезбјеђења српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да постоји договор са Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ и да за сада то сасвим добро функционише.

Он је подсјетио, да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао да „једино вјерује Министарству унутрашњих послова Републике Српске и да не жели да га обезбјеђују људи које никада у животу није видио“. Лукач је нагласио да је за безбједност Милорада Додика и даље одговорно обезбјеђење, које је тај задатак имало и док је он био предсједник Републике Српске.

– Они су сваки дан с њим и улазе нормално и у Предсједништво, имају право на оружје и овлаштења која им нико не може да одузме, јер законом је то дозвољено. Постоји договор са Дирекцијом; једно њихово возило се укључује са њиховом пратњом у обезбјеђење предсједавајућег Додика, а то тако сада функционише и нема никаквих проблема – навео је министар унутрашњих послова Републике Српске.

Лукач је напоменуо, да немају аргумената они који од тога хоће да направе неки нови проблем, јер све ово сасвим добро функционише и за сада сви врше своје законске функције и обавезе.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име