Лукач: Мектић предњачи у неоснованим оптужбама на МУП

0
798

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да у различитим нападима и неоснованим оптужбама на МУП Српске предњачи министар безбједности БиХ Драган Мектић, који упорно ради против свега што има обиљежје српско, а по наређењу налогодаваца из Сарајева.

Лукач је истакао да Мектићев покушај криминализације и сатанизације МУП-а има за циљ урушавање институција и саме Републике Српске.

„Али покушај му је пропао, јер је надлежно тужилаштво, након што је саслушало Мектића на околности изјаве да врх МУП-а дила дрогу, донијело наредбу о неспровођењу истраге. Дакле, још једна у низу Мектићевих неутемељених изјава и прича које немају додира са реалношћу, а наносе огромну штету Републици Српској“, рекао је Лукач за „Глас Српске“.

Лукач је поручио да МУП Српске неће дозволити кршење закона, нити на било који начин урушавање и дерогирање институција Републике Српске, ни опструкцију изборног процеса и права грађана да гласају.

Он је рекао да МУП већ неколико мјесеци толерише окупљања групе „Правда за Давида“ на тргу у Бањалуци за које не постоји дозвола, поштујући право сваког грађанина да искаже мишљење.

„Као човјек и родитељ разумијем патњу родитеља у овом случају, али, нажалост, дошло је до разних манипулација и злоупотреба овог случаја и групе од група и појединаца из редова опозиције у предизборне сврхе и ради рушења легитимних институција Српске и спречавања изборног процеса“, рекао је Лукач.

Он је нагласио да су институције на нивоу БиХ игнорисале све што се дешава у вези са мигрантском кризом, а свакодневно полиција Републике Српске приведе велики број миграната који су илегално ушли у БиХ.

„Многи међу њима су били у борбеним дејствима или у Сирији или у Ираку, а највише је младих људи од 20 до 30 година, војно способних и та чињеница са собом носи одређене опасности“, каже Лукач.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here