КУД „Младост“ прославио 65 година рада

0
722

Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Младост“ са Пала одржало је традиционални годишњи концерт чиме је обиљежило 65 година успјешног рада, а 40 година под овим називом.
Чланови КУД-а, њих 300 са изворном вокалном групом, оркестром и дјецом из вртића „Бубамара“ синоћ су представили своја умијећа многобројним посјетиоцима у Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама.

Предсједник КУД-а „Младост“ Милан Чворо рекао је новинарима да је КУД основан давне 1953. године под називом „Радник“, што је након 20 година рада промијењено у „Младост“.

„Паљанској публици смо се представили са 12 кореографија. Наступао је и хор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајево и академски глумац Милан Димић“, изјавио је Чворо и истакао велику подршку коју им пружају општина Пале и града Источно Сарајево.

Чворо је додао да ово друштво у наредном периоду планира да отпутује на турнеју у Абу Даби, гдје ће остати мјесец дана.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је члановима КУД-а 65 година рада и пожелио да још дуго постоје и раде.

„На хиљаде чланова је прошло кроз ово друштво, пропутовали широм свијета и на најљепши начин промовисали ондашњу Југославију, а сада Пале и Републику Српску“, навео је Југовић.

Члан КУД-а „Младост“ Драгана Томић, која је у друштву већ 22 године, рекла је да су овим наступом публици припремили нешта несвакидашње.

„Одлучили смо да наступамо само, без гостију са стране.Концерт је био прави рај за очи“, рекла је Томићева.

У име ветерана КУД-а Радмила Веселиновић, која је у овом друштву већ 30 година, истакла је да друштво има велики значај у животу младих и у развоју културе, те да његује и чува традицију.

КУД „Младост“ са Пала има 350 чланова подијељених у четири групе. Окупља дјецу и омладину свих узраста у више секција – фолклорна, фрулашка, гусларска, народни оркестар и изворна група. КУД се бави очувањем изворне народне традиције и културе кроз игру, пјесму и сакупљање народне ношње.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

15 + 5 =