Косовска влада отказала посjету Бањама, Вучић ипак кренуо ка српском селу

0
1094

Неколико стотина Албанаца блокирало је пут Косовска Митровица – Србица због најаве доласка предсједника Србије Александра Вучића у село Бање. Како јављају извјештачи РТС-а чули су се и рафали. Влада Косова донијела одлуку да се посјета Вучића селу Бање отказује отказује из безбједносних разлога.

Предсједник Србије Александар Вучић кренуо је ка српском селу Бање упркос одлуци привремених институција у Приштини да откаже посјету, јавила је Радио-телевизија Србије.

У току је тотална блокада пута ка Бањама на пет локација, а очекује се још масовнији излазак албанског становништва. Кадри Весељи је организатор и поред упозорења Американаца да то не ради, јавља РТС.

Генерални директор косовске полиције чека позив из Владе са инструкцијом шта да ради. Овог тренутка он не може да гарантује безбједност на путевима.

Протест на путу затекла је јутрос екипа РТС-а, неколико километара од Косовске Митровице. Окупљени носе транспаренте против посете Вучића Космету. Пут је блокиран и са неколико камиона.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос, поводом информација да су ветерани ОВК блокирали пут Косовска Митровица-Србица због његове посјете Косову и Метохији, да су се грдно преварили ако мисле да ће га застрашити.

Вучић је истакао да ствари треба да се рјешавају ријечима и памећу, а не оруђем и оружјем.

Село Бања налази се у Србици, која је у потпуности насељена Албанцима. У Бањама се налази око 300 српских кућа.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је то дренички крај, познат по екстремиситма и највећим злочинима које су Албанци починили.

„Очигледно је да су Албанци нервозни. Ово није спонтан, већ организован протест од стране њихових сабораца и политичког врха са циљем да се поремети посјета и да се Срби престраше“, рекао је Ивановић.

Планом посјете било је предвиђено да Вучић обиђе предшколску установу „Маја“ и да разговара са мјештанима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here