Конференција „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“ (ВИДЕО)

0
590

У Бањалуци је у току конференција „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“. Конференцију организује Влада Републике Српске, у сарадњи са Унијом удружења послодаваца Републике Српске и Привредном комором Републике Српске.

Конференцији присуствују предсједник Републике Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић који ће имати и уводна обраћања.

Осим њих, предвиђено је да уводне говоре одрже и предсједник Уније удружења послодаваца Драгутин Шкребић и предсједник Привредне коморе Борко Ђурић.

Скупу присуствују и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.

Током конференције биће одржан централни панел на тему „Глобални и унутрашњи изазови и могућа рјешења за унапређење привреде Републике Српске“ и неколико округлих столова.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да је циљ данашње конференције „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“ да се укаже на изазове са којима се суочава домаћа привреда, али и предложе рјешења за њихово превазилажење.

Клокић је додао да је задатак конференције да се још више унаприједи дијалог између пословне заједнице и Владе Републике Српске, која је организатор конференције.

„Циљ је да се дијалогом са привредницима, али и осталима који учествују у привредним активностима, дају одређене смјернице Влади како да побољшамо привредни амбијент у Републици Српској“, рекао је Клокић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је навео да ће закључци са конференције бити смјернице за израду економске политике за наредну годину.

„Учесници су и многе значајне компаније из различитих сектора, представници академске заједнице, банкарског, невладиног сектора, али и локалних заједница“, навео је Клокић.

Он је напоменуо да је идеја о одржавању конференције проистекла из чињенице да је Влада Српске крајем прошле године потписала меморандум о заједничким политикама са Унијом удружења послодаваца Републике Српске, а чији је циљ био да се дају одређене смјернице за развој привреде Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here