Ковачевић: БиХ може бити само заједница консензуса, никако уцјена

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да је дошло крајње вријеме да у политичком Сарајеву и у СДА схвате да БиХ може бити једино заједница консензуса, а никако заједница уцјена и да све оно што није засновано на консензусу свих у БиХ не може бити ни на дневном реду.

Вријеме је да званичници и представници Српске у свим међународним контактима, а посебно у контактима са представницима Брисела и Европске комисије, почну детаљно да објашњавају да је БиХ на овај начин немогућа и неодржива заједница у којој чак није могуће имплементирати ни изборне резултате и да Српска због тога константно трпи штету – рекао је Ковачевић за Срну.

Према његовим ријечима, неопходно је и да се јасно стави до знања да је Српска , страна која сарађује и жели да иде напријед, али да се увијек појављује политичко Сарајево за које се редовно испостави да је кочница сваке врсте развоја и напретка и Републике Српске и БиХ у цјелини.

– Крајње вријеме је да Српска престане да буде талац политичког Сарајева и њихове немогућности да прихвате реалност, а то је дејтонска БиХ – закључио је Ковачевић.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име