Изведена монодрама „Има нека тајна веза“

0
1330

У оквиру обиљежавања манифестације „Госпојинске свечаности“, вечерас у Културном центру Пале изведена је монодрама „Има нека тајна веза“.

Монодраму посвећену Душку Трифуновићу извео је Милан Димић, апсолвент глуме на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци.

Представом тежи да се скрене пажња на живот и стваралаштво великог српског књижевника и пјесника који је иза себе оставио текстове пјесама извођене од многих популарних пјевача и група међу којима су Јадранка Стојаковић, Здравко Чолић, Арсен, Неда Украден и Бијело Дугме.

Представа је изазвала одличне реакције публике што је показало да је веома добро прихваћена, а награђена је великим овацијама и аплаузима.

У оквиру Госпојинских свечаности, сутра у понедјељак, 27. августа, у 19.00 часова, биће одржана Свечана сједница Скупштине општине Пале након чега ће на Градском тргу бити уприличен наступ група “Катера” и “Амадеус бенда”.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена Архијерејска литургија у цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен обиљежју.

У 12.00 часова је планирано ломљене славског колача и ручак у салону “Станишић”, а у вечерњим часовима планирано је отварање изложбе слика насталих на Ванредном Сазиву „Арт симпозијум Јахорина“, као и концерт групе “Рибља чорба”.

Госпојинске свечаности се завршавају 29. августа концертом Културно-умјетничког друштва “Младост”, а све ове дане прати их изузетно богат културно-забавни програм.

(Палеинфо)

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here