За запошљавање 215 лица обезбијеђено око милион КМ

0
996

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас на Палама уговоре са 52 послодавца о запошљавању 196 лица са подручја ове општине, као и са 19 лица која ће бити запослена покретањем властитог бизниса, за шта је Завод обезбиједио 957.595 КМ.

Вујичић је истакао да ће потписивањем уговора о запошљавању Завод са послодавцима обезбиједити да 215 лица са подручја ове локалне заједнице заснује радни однос у приватном и јавном сектору и на тај начин ријеши егзистенцијално питање, саопштено је из Завода за запошљавање Српске.

У разговору са послодавцима и незапосленима размијењена су мишљења о томе шта би требало урадити на побољшању спровођења мјера активне политике запошљавања, како би пројекти запошљавања и одређивање циљних група дали што боље резултате.

Потписивању уговора присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић који је нагласио да ће запошљавање кроз пројекте које спроводи Завод за запошљавње допринијети даљем смањењу незапослености на подручју општине, као и заустављању одласка младих и образованих.

Директор фирме „Станишић“ са Пала Његош Пољаковић рекао је да подстицај при запошљавању који послодавци добију од Завода представља значајан допринос отварању радних мјеста, те да ова фирма има изузетно добру сарадњу са Заводом, захваљујући којој је запослен знатан број радника.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here