Мрда: Јахорина послује позитивно по први пут након осам година (ВИДЕО)

0
910

Потпредсједник Надзорног одбора Олимписјког центра „Јахорина“ Љубомир Mрда захвалио је у име Надзорног одбора и руководства овог центра предсједнику Републике Српске на данашњој посјети и на огромној подршци коју су пружили и предсједник Додик и Влада Републике Српске.

„Захваљујући тој подршци и великим улагањима, која само у посљедњих годину дана износе око 14 милиона конвертибилних марака, Јахорина данас сија пуним сјајем и спремна је да живи и ради свих 365 дана у години“, нагласио је Мрда.

Према његовим ријечима, то је била визија и мисија тима стручњака који данас води Јахорину, а коју су предсједник и Влада Републике Српске, као и сам Надзорни одбор у потпуности испратили.

Мрда истиче да је за само годину дана рада тај тим оборио све рекорде, остварио најбољу скијашку сезону икада и послије осам година по први пут забиљежено је позитивно пословање Олимпијског центра „Јахорина“.

„Увјерени смо да ће Јахорина, са завршетком новог система вјештачког осњежавања, као и са изградњом нових и уређењем постојећих стаза, у нову зимску сезону ући потпуно спремна и да ћемо сваке године биљежити све боље резултате, што ће значити много за даљи развој општине Пале, града Источног Сарајева и цијеле Републике Српске“, каже Мрда.

Он је рекао да су захвални Влади Републике Српске која је прије неколико дана са 2,5 милиона конвертибилних марака подржала изградњу инфраструктуре за одржавање ЕЈОФ-а.

„Оно што могу да обећам јесте да ћемо, захваљујући тој подршци, одржавање Европске зимске олимпијаде младих у фебруару идуће године дочекати спремни и да ће Јахорина, након 35 година од одржавања 14. Зимских олимпијских игара, поново засијати олимпијским сјајем“, поручио је Мрда.

Захвалност предсједнику Додику и Влади Републике Српске на подршци

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић изразио је захвалност предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је, како је нагласио, све вријеме вјеровао у њих и стао иза овог центра када је било најтеже.

Љевнаић је изјавио новинарима на Јахорини да су у току радови на акумулацији система за вјештачко осњежавање, на постављању цијеви за систем вјештачког осњежавања, лансера и топова, а од 22. августа почеће пуњење језера водом.

Према његовим ријечима, до сада је урађено више од пет километара цијеви, а у току су радови и на новим стазама на Јахорини што ову планину враћа на мапу олимпијских центара.

„Све ово даје гаранцију новим инвеститорима да могу да улажу у Јахорину и да ће имати сигурних 120 дана скијања и 60 дана љетње сезоне“, истакао је Љевнаић.

Он је додао да ће се сви мали бизниси надовезивати на њих што ће отворити могућност за нова радна мјеста јер ће Јахорина да доживи један озбиљан процват.

Он је истакао да је на конференцији Свјетске скијашке федерације Олимпијски центар аплицирао за Европа куп од наредне сезоне гдје су већ упознати о радовима на Јахорини за шта су добили похвалну оцјену.

Напоменувши да је Олимписјки центар „Јахорина“ ангажован и на припремама за Европскске олимпијске игре младих – ЕЈОФ, које ће бити одржане на Јахорини, Љевнајић је нагласио да је све то могуће реализовати захваљујући предсједнику Додику који их подржава.

Љевнаић је позвао људе да ове топле дане проведу на планини и да уживају јер има много лијепих садржаја који их очекују.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here