Завршене Госпојинске свечаности

Концертом Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Младост“ вечерас су на Палама завршене Госпојинске свечаности, које су организоване поводом Дана и крсне славе општине – Велике Госпојине.

На концерту, који је одржан у Културном центру Пале, наступили су КУД „Романијска врела“ из Мокрог, КУД „Романијска луча“ са Сокоца и КУД „Славија“ из Источног Сарајева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су концертом КУД-а „Младост“ жељели да затворе Госпојинске свечаности, зато што је то друштво које се мора поштовати јер чува народну традицију.

Умјетнички руководалац КУД-а „Младост“ Младен Крсман рекао је да су ове године добили част да заједно са гостима из Мокрог, Сокоца и Источног Сарајева затворе свечаности и мјештанима Пала пружили прилику да уживају у цјеловечерњем бесплатном концерту.

Крсман каже да су се сва четири друштва представила са двије кореографије које су везане за крајеве у којима живе Срби.

„Вечерашњи концерт је само увод у нашу годишњу прославу која ће се завршити гала концертом почетком децембра када ће друштво прославити 65 година постојања и 40 година под називом `Младост`“, нагласио је Крсман.

Члан КУД-а „Романијска врела“ Јована Черемиџић рекла је да се ово друштво публици представило кореографијама Игре из Пчиње и сплет игара из Косовског Поморавља.

Госпојинске свечаности, које су почеле 18. августа, обиљежене су бројним културно-спортским манифестацијама.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име