Ево ко и како користи трагичну смрт Давида Драгичевића за дестабилизацију РС

0
985

Скуп „Правда за Давида“ који се свакодневно одржава на Тргу Крајине у Бањалуци прерастао је у политички са захтјевима који се углавном односе на нападе на актуелну власт у Републици Српској, прије свега, полицију а затим и на носиоце највиших републичких функција, наводи портал „Говори Србија“.

„Тон таквом виду протеста дали су креатори тих протеста и најближи суфлери несрећног оца Давора (Драгичевића). Тако је једна трагична смрт злоупотребљена за политичке циљеве, пре свега, нестрпљиве опозиције у Републици Српској која би што пре на власт, преким путем, не чекајући изборе, свесни да су они за њих потпуно неизвесни“, пише у тексту под насловом „Ко и како користи трагичну смрт Давида Драгичевића за дестабилизацију Републике Српске?“.

У тексту се подсјећа да је први замјеник високог представника у БиХ Деин Херн примио јуче у Сарајеву Давора Драгичевића, оца трагично настрадалог Давида Драгичевића, који већ неколико мјесеци предводи групу „Правда за Давида“ која протестује на централном градском тргу у Бањалуци у ишчекивању да Тужилаштво Српске изађе са информацијом „како је настрадао Давид“.

„Херн је изјавио да ОХР нема улогу у конкретној истрази али да Драгичевић има право да очекује темељну и објективну истрагу, на чему, сведоци смо, инсистира и власт у Републици Српској“, пише у тексту.

У тексту се наглашава да се са скупова организације „Правда за Давида“ већ поручује „да није важна Република Српска већ БиХ па су се тако прешле границе Републике Српске и кренуло ка дискретном заговарању и централизације БиХ“.

„Највећу злоупотребу овог трагичног догађаја а и самог оца искористио је један познати бањалучки блогер или како га од миља зову ‘медијски рекеташ’ и један дубоко исфрустрирани бивши полицијски службеник који је избачен из полиције због тешких прекршаја“, додаје се у тексту.

„Са Давором Драгичевићем испред себе они тако завршавају свој, али и послове за још неке којима смета стабилна и јака Република Српска. Наравно, нису усамљени у томе. Своје интересе у томе су нашле и неке амбасаде у Сарајеву, неке службе из истог града, али и неке невладине организације и медији попут ‘БН телевизије’ и ‘Буке’, официјелног портала покрета ‘Правда за Давида’. Они тај посао свакодневно одрађују јер су за то још поодавно награђени и сада то морају својски да одраде пласирајући гомилу лажи против актуелне власти, али и Републике Српске уопште, драматично поручујући јавности да Република Српска само што није пропала прижељкујући хаос“, пише у тексту који је објавио портал „Говори Србија“.

Исти извор тврди да „новчана средства покрету ‘Правда за Давида’ стижу на време и у знатној количини“.

„Тако се део средстава прелива преко две приједорске невладине организације ‘Извор’ и ‘Кварт’ коју спонзорише Сорошева испостава из нашег региона, затим ту је веза на релацији млади бањалучки ‘татин милионер’ и члан ПДП-а Драшко Станивуковић који свој патриотизам продаје из ‘поршеа’, ‘мерцедеса’ или ‘аудија’ у зависности од расположења, поносно се хвалећи да је у његовој луксузној кућу у Бањалуци спот снимала добра пријатељица Дарка Шарића, турбо фолк пјевачица Гога Секулић… Тако пријатељ певаљке Секулић паре прослеђује блиској организацији ‘Рестарт’ а ови даље и до главног трга у Бањалуци“, тврди се у тексту портала „Говори Србија“.

На крају, исти извор наводи и „Немачку развојну агенцију ГИЗ у Београду која је у моменту покушаја рушења актуелне власти у Републици Српској постала центар окупљања за лидера ПДП-а Бранислава Бореновића, младог татиног милионера Станивуковића, али и неких чланова ‘Правде за Давида'“.

„Сви заједно у ГИЗ-у осмишљавају како дестабилизовати Републику Српску. То је само један део знатно шире приче о дестабилизацији Српске“, пише у тексту који је објавио портал „Говори Србија“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here