До почетка зиме усељење у нови дом за самохрану мајку три дјевојчице

0
841

Начелник општине Пале Бошко Југовић и директор „Електродистрибуције“ Љубомир Мрда посјетили су данас Жељку Павловић, самохрану мајку троје малољетне дјеце којој локална заједница и привредници помажу у изградњи куће у Љубогошти код Пала.
Жељка Павловић остала је удовица, плац за изградњу куће, како је рекла, добила је од брата, а грађани, локална власт и привредници изашли су јој у сусрет и помогли да се изгради дом њој и њеним кћеркама које имају 16, 11 и девет година.

„Кућа је покривена, остало је још да се ураде унутрашњи радови, постави ламинат, унутрашња врата, плочице, купатило, намјештај, електрични шпорет и неке друге ствари“, рекла је новинарима Павловићева, која са кћеркама тренутно живи код брата у Љубогошти.

Павловићева каже да похађа курс његоватељице у Дому за стара лица „Натура“, који би требало убрзо да заврши и да се са том дипломом запосли.

Мрда, који је један од донатора средстава за изградњу куће породици Павловић, истакао је да је срећан што се велики број становника Пала укључио да помогне овој породици.

Он је нагласио да је на челу успјешне фирме која води рачуна о оваквим породицама, те навео да су у посљедње вријеме запослили 154 радника који имају социјалне потребе и из породица погинулих бораца.

Он је обећао да ће се још више укључити у ову акцију да би породици Павловић омогућили да до зиме усели у нови дом.

Југовић је захвалио власницима паљанских предузећа, удружењима, Црвеном крсту који су били мотивисани да помогну изградњи куће за самохрану мајку.

Он је изразио наду да ће данашња посјета породици Павловић анимирати људе који су у могућности да помогу да би се комплетирало све што је потребно самохраној мајци.

У Културном центру Пале прошле године организована је једна од највећих хуманитарних акција прикупљања новца за кућу Павловића. Након акције, у рјешавање стамбеног питања за ову породицу укључио се велики број приватних предузећа, привредници и околне општине.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here