Додик: Сваки покушај уласка припадника полиције ФБиХ биће спријечен (ВИДЕО)

0
964

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да припадници полиција Федерације БиХ неће бити распоређени у Републици Српској која има територијални интегритет, полицијске снаге, Устав, законе и Споразум о сарадњи полицијских агенција.

– Сваки покушај да и један припадник полиције ФБиХ уђе у Републику Српску, без сагласности Владе и Полиције Републике Српске, биће спријечен силом и то нико не треба да покушава – поручио је предсједник Српске.

Он је истакао да се релевантни докази могу наћи у БиХ, јер Република Српска има право на унутрашња питања и послове.

– То што постоји Гранична полиција БиХ на територији Републике Српске не значи да могу да располажу територијом. Веома јасно желим да кажем да уколико ФБиХ пошаље своје полицајце у Републику Српску а без сагласности наше Владе биће спријечено и сматраћемо то актом напада и агресијом на Републику Српску – нагласио је Додик.

Он је позвао људе у ФБиХ да то не чине.

– Имамо заједнички проблем у вези са мигрантима и то морамо заједнички рјешавати, али не на начин да се нешто злоупотребљава. Свака врста оправдања такве ствари и догађаја је ван Устава и Дејтонског мировног споразума и креирана је да се девалвира улога и значај Републике Српске – навео је Додик.

Он је поручио да ће као предсједник Републике бити одлучан да одбрани Српску, па и од насртаја какви се планирају.

– Не могу да вјерујем да постоје неки који су спремни да ово оправдавају причом како се наводно смањује број миграната, а онда истог дана траже повећану интервенцију снага ФБиХ – рекао је Додик.

Он је напоменуо да Република Српска жели мир и сарадњу и да свако поштује своје надлежности.

– Сваки покушај организованог уласка припадника полиције ФБиХ биће силом спријечен – закључио је предсједник Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here