Додик: Народ не прашта издајничку политику Срба у заједничким институцијама

0
896

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ова странка, према свим истраживањима јавног мњења, убједљиво води у односу на остале политичке партије у Републици Српској и нагласио да се то потврђује и на терену, гдје је концентрација народа око саме идеје Републике Српске и њене заставе видљива и огромна.

– И ранија истраживања, као и ово најновије потврђује да СНСД има убједљиво повјерење грађана. Неко тим истраживањима вјерује, неко не, али ми немамо разлога да не вјерујемо, јер обилазећи цијелу Републику Српску јасно је да грађани овој другој страни не праштају издају коју чине тиме што фаворизују институције БиХ, а занемарују Српску – истакао је Додик.

Он је навео само примјер мигрантске кризе коју су, како је рекао, институције БиХ потпуно занемариле, а то је нешто што није у интересу Српске.

– Имајући у виду издајничку политику Срба који се налазе у заједничким институцијама, ми смо научили да изградимо механизам одбране наших институција и наше снаге тако да вјерујем да народ то препознаје и види и да ћемо имати једну велику подршку како то показује и ово најновије истраживање – нагласио је Додик, који је на предстојећим изборима у БиХ кандидат владајуће коалиције за српског члана Предсједништва БиХ.

Прелиминарно потпуно независно истраживање јавног мњења, рађено крајем јула на узорку од 3.209 испитаника у Републици Српској, показује да би 40,2 анкетирана дало подршку СНСД-у, што је дупло више у односу на СДС, који има подршку њих 20,3 одсто.

Нећемо дозволити да од Бањалуке праве „град случај“

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да једини начин да опозиција нешто уради на предстојећим изборима у БиХ јесте да доведу у питање саме изборе, желећи да направе од Бањалуке „град случај“.

„Није то вјероватно идеја ових из опозиције јер они немају толико памети, али неки из БиХ и региона желе да направе од Бањалуке ‘град случај’ којим би требало да се бави цијела међународна заједница. Ја им само поручујем да се то неће десити“, истакао је Додик.

Он је рекао да у томе постоји јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци са намјером да се доведу у питање сами избори.

„Нисам ја једини који је чуо да се тамо говори да неће бити избора. Када кажу неће бити избора, онда се поставља питање како то мисле да неће. Ми имамо веома поуздане информације о плану који припремају неки из опозиције, прије свих, њихови прваци попут /Бранислава/ Бореновића. Свима је јасно да постоји њихова јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци а са намјером да се доведу у питање сами избори“, изјавио је Додик новинарима у Бијељини.

Предсједник Републике рекао је јуче да је спреман драматичан план опозиције у Српској за 6. октобар, дан пред опште изборе у БиХ, како би били поништени избори у Бањалуци.

Додик је рекао да у Бањалуку долази 50 камиона изборног материјала за бањалучку регију и да је план да они буду отети.

„Они имају намјеру да отму те камионе, довољно је да један заузму. Ако то не успију, онда ће 6. октобра, дан пред изборе, изаћи на митинг да нешто говоре политички, а онда ће странци у Сарајеву рећи да је то нарушавање изборне тишине, поништавају се избори у Бањалуци и само се Бањалука прави случајем“, истакао је Додик за РТРС.

Централна изборна комисија БиХ заказала је опште изборе у БиХ за 7. октобар.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here