Додик и Цвијановић у Добоју, положен камен темељац за нову спортску дворану (ФОТО/ВИДЕО)

0
778

Додик је истакао да је Град Добој стратешко мјесто у Републици Српској и додао да је интерес Републике Српске да се у Добоју изграде сви стратешки пројекти.

„Драго му је на градоначелниковим ријечима које говоре о томе да се заједницчи радило. Пројекат ће бити реализован у предвиђеном року. Готово све што је упропаштено у поплавама до данас је обновљено. То не би могло без ангажмана градоначелника и његових сарадника“, истакао је Додик.

Додик је поручио је да је важно да се Добој и Бањалука повежу аутопутем.

„Он ће бити отворен почетком октобра. У току је тендер за извођача радова на аутопуту од Јоховца до ентитетске линије којим ће Аутопут 9. јануар бити спојен на коридор 5Ц“, каже Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да се у Добоју ради и на пројекту изградње нове болнице.

„То ће коштати око 103 милиона марака. Уколико не буде жалби на извођача радова, већ за неколико седмица могао би бити обиљежен почетак радова. Драго ми је као човјеку да ће једног дана када не буде био предсједник моћи доћи у град да се присјетим свих пројеката који су учињени“, рекао је Додик.

Додику је драго да се у Добоју показује да различите политичке опције могу да раде на заједничким пројектима

„Овим примјером мора да буде одбачена свака мржња међу људима који врше јавне функције“, додао је Додик.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић је рекао да Град Добој не би могао без подршке реализовати овај пројекат.

„Прије шест мјесеци када је о пројекту разговарано нисам могао да вјерујем да ће доћи до реализације. Највећи дио средстава биће обезбијеђен из средстава Владе Српске, а један дио и из буџета Града“, изјавио је Петровић.

Радови на изградњи нове дворане од септембра крећу у пуном капацитету.

„Ова сарадња отвара могућности за нове видове сарадње и помоћи становништву и додатне пројекте. Предсједник и премијерка су увијек били спремни да помогну Добоју. Град Добој то никада неће заборавити. Увјерен сам да ће радови битит завршени у року“, поручио је Петровић.

Предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић истакла је да је у Добој до сада уложено 120 милиона КМ у различите пројекте. Она је навела да су, поред овог пројекта, ту и ТЕ „Станари“ и аутопут.

„Морамо заједно радити, јер је очигледно да заједнички рад на стратешким стварима доноси развој. Треба додати и велики пројекат изградње нове Болнице која ће коштати 100 милиона КМ. У наредне три године очекује се окончање тог пројкета“, рекла је премијерка Српске.

Цвијановић је истакла да Добој као и свака општина и град заслужује да се развија и иде напријед.

„Уз велике саобраћајнице треба поменути и локалне и сеоске путеве који се или граде или су изграђени. Сваки град у Републици Српској практично је ове године постао градилиште, јер је Влада Српске у могућности да финансира развој локалних пројеката. Влади је много лакше уколики постоји иницијатива са локалног нивао. Признајем да је постојао период затишја, и тај период је оцијењен као лош и по Владу и по ову локалну заједницу“, закључила је Цвијановићева.

Додик у Добоју (Фото: РТРС)

Претходно је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић са градоначелником Обреном Петровићем.

Предсједнику Републике Српске уручена је Златна плакета поводом 60 година рада Рукометног клуба Слога.

Цвијановићева у Добоју (Фото: РТРС)

Додик је претходно посјетио спомен-собу „Вукови са Вучијака“ и разговарао са руководством Удружења Вукови са Вучијака.

Влада Републике Српске, по различитим основама из Развојног програма и из буџета Републике, до сада је у Добој уложила око 120 милиона КМ, док је посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке пласирано додатних 46 милиона КМ.

У овој години Влада ће уложити око 700.000 КМ за изградњу локалне путне ифраструктуре, те фискултурне сале у склопу Медицинске школе. У плану је и изградња нове болнице „Свети апостол Лука“ за шта ће Влада обезбиједити 80 милиона КМ, а која би дугорочно опслуживала око 330.000 становника добојске регије и шире.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here