Додик: Вјера грађана у Србију и Српску даје снагу Републици

0
881

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Источном Сарајеву да снага Републике Српске почива у вјери њених грађана у њу и Србију.

– Србији смо захвални за све, и за ријечи предсједника Вучића који каже да Српску никада неће оставити без подршке и заштите Србије – нагласио је Додик, додавши да му је жао што Вучић данас није у Источном Сарајеву.

– Жао ми је, јер се ради о човјеку који несебично воли Републику Српску и српски народ – рекао је он.

Предсједник Српске је истакао да Срби морају још снажније да се окупе око идеје која се зове Република Српска.

Обраћајући се присутнима на церемонији свечаног отварања болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, Додик је рекао да се изградњом ове болнице заокружује период огромних напора уложених како би Источно Сарајево ријешило готово сва витална питања инфраструктурног карактера.

– Радили смо много на томе да ријешимо питање путног првца од Лукавице ка Јахорини. Драго ми је што могу да кажем да стара дионица иде у реконструкцију – навео је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да је у Јахорину, као важан привредни капацитет, уложено 50 милиона КМ, чиме је поспјешено не само пословање предузећа, већ и укупан живот сарајевско-романијске регије.

Додик је истакао да је болница „Србија“ намијењена свим људима којима је потребна помоћ.

– Ово је објекат за све генерације које долазе – поручио је Додик и захвалио и бившем директору болнице Славку Ждралу који је у немогућим условима одржао функционисање ове здравствене установе.

Предсједник Српске је поручио да ово није крај, већ само завршетак једне етапе, истакавши да ускоро почиње градња болничког објекта у Добоју, чиме ће бити завршена комплетна изградња и реконструкција цијелог болничког сектора.

– У те пројекте улаже се неколико стотина милиона марака – навео је он.

Додик је подсјетио је на велику помоћ Републике Србије и предсједника Александра Вучића Републици Српској, рекавши да је средствима Владе Србије реализовано више пројеката широм Републике.

Предсједник Српске је истакао да је Србија наша домовина и отаџбина.

– То нико не може да промијени, ни ароганција многих странаца који нису успјели да промијене наше увјерење, осим у смјеру да још више волимо Србију – нагласио је он.

Додик је пренио залагање Вучића да ће Србија да брани свој народ и да Срби никада неће доживјети нешто слично као што је акција „Олуја“ у Хрватској.

– Ми овдје треба да градимо мир. Само у миру можемо да градимо болнице. Да није мира, данас би градили фабрике оружја. И Србија и наши пријатељи из Руске Федерације, гаранција су нашег мира и стабилности – поручио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here